داشتن نگاه سیستمی و تفکر سیستماتیک تفکری است که شما در آن یک نگاه همه جانبه و جامع و کل نگر نسبت به کل یک فرایند از ابتدا تا انتها دارید. در ماجرای رسیدن به اهداف‌تان لازم است که بدانید مجموعه‌ای از عوامل که به هم مرتبط هستند و روی هم اثرگذارند در این فرایند دخالت دارند. داشتن چنین نگاه فراگیری به ما کمک می‌کند که بتوانیم عمیق‌تر به ارتباط بین عوامل مختلف نگاه بکنیم و تغییراتی که در مسیر ایجاد می‌کنیم را اثرگذار روی سایر بخش‌ها بدانیم. داشتن نگاهی سیستمی به ما این درک را می‌دهد که هر تغییری می‌تواند تغییری دیگر در این سیستم و اجزای آن به وجود آورد و هر توسعه و ارتقاء عملکردی در هر بخشی از سیستم می‌تواند عملکرد سایر بخش‌ها و عملکرد کل سیستم را بهبود ببخشد؛ همچنان که هر اختلال عملکردی نیز می‌تواند کار کرد سایر اجزای آن سیستم را دستخوش تغییر کند و کل سیستم را از رسیدن به اهداف و چشم‌اندازهایش دور کند. 
همچنین در مسیر هدف گذاری و رسیدن به اهدافمان و فرایندی که از هستن ما (reality)  آغاز می‌شود و به صورت یک فرآیند پر فراز و نشیب تا رسیدن به اهدافمان پیش می‌رود داشتن چنین تفکری به ما کمک می‌کند که اجزای مختلف از جمله تک تک مهارت‌ها، ساختار تعهد و مسئولیت پذیری‌مان، آگاهی به مسائل فردی و مسائل مربوط به ویژگی‌های هدف، نحوه طراحی هدف و همه اینها را مسائلی بدانیم که همانند چرخ دنده‌های یک سیستم بسیار دقیق به هم مرتبط اند روی هم اثرگذارند. 
مهارت هدف گذاری را در نظر بگیرید؛ چگونه می‌شود مرزهای دقیق و مشخصی بین این مهارت و مهارت اولویت‌بندی، مهارت مدیریت زمان، مهارت برنامه ریزی، مهارت خودانضباطی ، پروژه عادت سازی، بازخورد و بازبینی و .... تعیین کرد؟ تک تک این مهارت‌ها همپوشانی‌ها و فضاهای اشتراکی دارند و همچون حلقه‌های زنجیر یا چرخ دنده‌های کنار هم در حال کامل کردن یک کل منسجم هستند. این انسجام و یکپارچگی و نگاه کل نگر فرایند رسیدن به اهدافمان را تسهیل می‌کند.